al Kisah Raya Ketiga


Bismillahirrahmanirrahiim

Syukur ke hadrat Ilahi, masih memanjangkan usiaku ke hari ini, 3 SYawal 1429 H,


Get Hari Raya Graphics Here

aWAL2 Pagi lagi aku dah bersiap sedia menyambut kedatangan sahabatku yg dirindui, uKHTI Izzati Zamuri.Mak dah kembali sihat, maka tak sahlah kalau dia nak duk diam.Maka mak lah org yang paling sibuk hari ni kat dapur menyediakan juadah specialnya.Kata mak hari ni ramai saudara mara yang akan dtg, campur dgn shbt2 aku lg.

Hidangan semua dah tersiap sedia.Lebih kurang jam 12 lebih, maka tibalah ustzh Hafizah dan ustzh Izzati kat laman rumah aku.( syukran kak fizah susah2 g jemput shbt aku ni)…Apa lagi seronok tak terkata.Izzati byk dah berubah, makin matang.betul lah kata org, tanggungjawab dan amanah dlm hiduplah yg mematangkan kita.

Kami makan tghari bersama.dan kemudian melepaskan rehat seketika sebelum kami berganjak kpd plan seterusnya.šŸ™‚.Hmm, lebih kurang dalam pukul 2 lebih, kami meneruskan pula perjalanan raya kami ke rumah terbuka Ust Azizan yang tidak jauh jaraknya dari rumah aku.Cadangnya nk jalan kaki ramai2 sj tp cuaca yg terik tak mengizinkan,Suasana kat sana mmg meriah, mcm2 juadah disediakan.perut masih kenyang tp rezeki kat dpn mata tak boleh ditolak .:)

Slps selesai beraya, kami kembali ke rmh aku.Barang2 aku semua dah siap dikemas memandangkan petang ni jugak aku dan kak fizah akan kembali bertolak pulang ke usmkkj.Mak sibuk bekalkan macam2 kat kami.Amik je.Kami meneruskn perjalanan pulang ke sg petani,dlm plan nk g hantar dan beraya kat rumah Izzati pulak.Smp kat rmh zati, km terus solat Asar dlu.Slps tu, continue dgn agenda makan juadah raya ( makan lagi)..Tp kami tak lama di situ memandangkan hari sudah pun lewat dan km perlu cpt utk menyambung perjalanan pulang ke kampus.

Dalam perjalanan pulang, masing2 dah tak larat nk brcakap.Kesian kat kak fizah yg baik hati.AKu tahu dia penat.Ketibaan kami di pintu pagar usm dismbut meriah oleh para pak guard yang bertugas dgn senyuman yg melebar sekali.

Hari yg cukup penat, tapi penuh makna kpd kami.Semoga ALLAH mengikat hati-hati orang yang bersahabat keranaNya.

wassalam

4 Responses

  1. Erk, sampai 2 kali ustzh hafizah p beraya rumah cik nonaro ni. Ish3..xpa2. Time raya2 ni, dtg bnyk kali pun xpa, x dak sapa nk halau. Huhu..Bila agaknya antunna nk mai beraya kat umah hamba ni? Huhuhu…

  2. takpe2, ana yg suruh dia dtg.lgpun blk kmpus skali hari tu.nk p raya umah nti?huhu blh2 thn dpn kitorg smp, g walimah skali.kui333

  3. selamat hari raya…nnti ramai2 dtg tengganu lak,

  4. Uish..org ajak datang raya, dia nk g walimah plk. Adoilaa…big boss ni.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: