Sekilas


Alhamdulillah, sy tidak tahu apakah kekuatan yg mendorong tgn ini utk menaip juga pd keyboard laptop biar pun mata rasanya mcm mmg dah nk tersembul keluar.( mode baru balik meeting) Skrg jam sudah menunjukkan 1.58 pagi, 21 Mac 2009.Rupa-rupanya dah nk masuk bulan 4 tak lama lagi la ye ,tinggal lagi 2  minggu nk masuk stadi week,  masyaALLAH mmg cpt masa berlalu, dan sedar x sedar sudah hampir 2 bulan sy x menggerakkan pena maya di blog usang ini.

Sekilas dalam masa beberapa minggu ini, kehidupan masih berputar spt biasa.Kesibukan berprogram itu sdh  ibaratnya makan minum, ditambah dgn tugasan akademiknya yg luar biasa menimbun.Di adun lagi dgn bermacam permasalahan yg perlu difikir dan diselesaikan sesegera mungkin.Keadaan kesihatan juga tidak berapa baik sejak 2 minggu yg lepas namun nikmat itu telah sikit demi sedikit di kembalikan  oleh Tuhanku Rabbul ‘ALAMIN yang Maha Pengasih lg Maha Penyayang.Semua itu kalo di + /-/x /e/ tanh/cosh/ atau di ln kan membuatkan sy tersenyum kerana itulah nikmat sebenar kehidupan.

“Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan; “Kami telah beriman,” sedangkan mereka tidak diuji? Dan sesungguhnya kami telah menguji org2 yg sebelum mereka, maka sesungguhnya Allah mengetahui org2 yg benar dan sesungguhnya Dia mengetahui org2 yg dusta.”

-Surah Al-Ankabut ayat 2-3

Sbnrnya xde apa2 info yg nk dikongsi , cuma sj nk melepaskn penat dan kepuasan di sini, sbb siang tdnya berjaya jugak menyiapkan review paper. ALHAMDULILLAH, the journal writing is based on the potential of GASIFICATION method on extracting  the oil palm as the renewable biopower source in MALAYSIA.At least , walaupun agk tension mulanya tulis jurnal , tp in the long run rupanya this writing make me realise that kita patut bersyukur dgn segala nikmat kurnian ALLAH atas muka bumi especially the energy. Fossil fuels depletion is not a new issue and this point explodes the phenomena on finding the alternatives for utilizing the renewable energy source. Salah satunya adalah menggunakan gasification method which is clean and produce the H2 gas. Hmm sy mmg teruja dgn atom hydrogen since this atom is one of the primitif atom sejak alam ni diciptakan. Tak percaya? Sesungguhnya He dan H2 bertebaran diangkasa dalam masa 5 saat after the BIG BANG occured.

DAN APAKAH ORANG-ORANG KAFIR TIDAK MENGETAHUI BAHAWA LANGIT DAN BUMI KEDUANYA DAHULU MENYATU, KEMUDIAN KAMI PISAHKAN ANTARA KEDUANYA; DAN KAMI JADIKAN SEGALA SESUATU YANG HIDUP BERASAL DRP AIR ; MAKA MENGAPA MEREKA TIDAK BERIMAN?

AL ANBIYA’- 30

This  paper was successfully submitted to my supervisor Dr Lee keat Teong about 10 hours ago and it was really satisfied me. Huhu and now we just need to get prepared for the coming renewable energy ViVA ( the figure of Prof BATHIA is start to come accross my mind,yesterday dream and even Im goin to pasar mlm , he walked passed me by…hehe :))

Nvm, everything will be ok soon.just put a lot of effort and consistently pray to the GOD ALMIGHTY.

Hmm better stop here, rasa kalo ckp byk lagi merapu pulak.SEkilas saja drp sy.Mengantuk2.

wasalam.

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: