aku yg terlupa


“Isk2, mcm mana blh terlupa ni? “, geleng kak Ma, kerani desasiswa Jaya yg sudah lama ku kenal sejak dua tahun lalu lg.Aku hanya tersengih, hmm tak pernah aku lupa mcm ni, lupa utk memohon penginapan desasiswa online.

Hehe nah hari ni baru aku teringat ,setelah 3 hari tarikh daftar on9 ditutup.Rupa-rupanya bukan aku seorang saja yg lupa, dan aku tidak tahu juga apa yg menyebabkan mereka itu lupa utk memohon penginapan desa on9.Mereka itulah teman2 ku..Hmm kak Ma menjelaskan pjg lebar procedure nye yg lebih ketat pd sidang ini, memandangkan semua desasiswa sdh tidak mempunyai kuasa lg utk menguruskan permohonan penginapan peringkat pertama dan smua urusan itu kini dikendalikan UPU Bg golongan yg nak merayu ini nampaknya kna la tgu sehingga beberapa bulan lagi utk mendapat peluang menghantar permohonan rayuan.

So skrg tgu dan berdoa saja lah utk dimudahkan urusan.Tapi yang peliknya, xde la rasa susah hati pulak, hehe.Hebat juga penangan menyiapkan jurnal biomass last week nmpknya, ditmbh lagi dgn mslh ummah itu ini nya dlm kotak fikiran.adakah itu yg membuatkn aku terlupa? Hmm wana, nad, aini, maya, hajar, apa la nasib kite,hhehe.Kalo x bertmpat, alamatnya merempat lah.Awat la hgpa pun lupa.Begitu byk perkara yg bermain di fikiran nmpknya skrg.Takpe2, yakin lah setiap perkara itu dtg dengan hikmahnya.

semoga dipermudahkan urusan mu wahai sahabat.

Make your own at ProfilePitstop.com

11 Responses

  1. salam…moga dimudahkan
    stiap kesusahan pasti aakan diikuti dengn kesenangn jika yakin pada janji Allah pada hambaNYA yg bertaqwa

  2. sibuk bena la ustzh kita sorg ni ek,,sampai x sempat on9..aku pn buat last day ritu..tu pun ternampak kat susur gajah tu..ish3..sem ni benda ni x heboh2 sgt pun,sbab tu ramai yg tersadong tu..huhuhu

  3. (sedang gelak sorang) ye la nonaro…rupanya, kita satu bot….hihi… kira okey la tu ‘terlupa’. saya terus x terfikir (ish3)…sem dulu ade jugak nmpk poster wane kuning kegemaran saya ditampal kt blok2, la ni xdak, so wat xtau je… banner plak duk depan jaya, xpenah nk tengok situ…haha… sy p ‘merujuk’ kt pejabat lembaran, sian tgk kak ida. dr pagi student dtg jumpa dia, tensen sbb ramai sgt dak2 lembaran xdaftar lg…. seriously, sy pn xde perasaan pape skarang (^_^)

  4. mcm mn leh terlupa?nasib bek ana ingat nk apply last minute,walau bagaimanapun,apply2 jgk tp x confirm nak dok mana sem depan,insyaAllah moga sume yg senasib dimudahkan utk merayu minta desa…jgn lupa nk merayu pd PENCIPTA yg mencipta kita,mmg asal usul manusia itu pelupa(nisyan)…

  5. bila pakcik bersuara.. baru kenal siapa pakcik asal perak nie..

  6. “…..Hmm wana, nad, aini, maya, hajar, apa la nasib kite,…..”

    Ish, beso kapal yang bawak kome ni. Ramai penumpang yg sama2 naik. Nampak sangatla bos and friends ni busy beno. Pihak desa skg nk mendidik warganya lebih alert dgn persekitaran, sbb tu dikurangkan notis2 kat blok (Ye ke?? Agak jelah, bukan fakta.)

    Takpe2, insyaAllah dipermudahkan-Nya.

  7. hehe…kami sehati sejiwa….sorg lupe..sume lpe…ntah cane leh wat team lpe daftr desa ni..huhu..agk2nya sbb tiap2 ari dok nampak nasi lemak, kepek ngan donat je…smpi x ternampak desa…tmpt plg best utk diduduki sem dpn…huhu..xpe2.. ad hikmah kami naek kapal besa ramai2 ni.. (“,)

  8. ooo nampaknya itu ke sbb nye exco ekonomi pmi lupa nk mohon desa ye, :)kasihan shbtku

  9. kalau sudah berlima itu, cukup la nak hidupkan satu rumah sewa…ape lagi kome, moh le sewa rumah luo ramei2

  10. same2.da dpt satu strategi untuk memaksa diri duk luar (jgn dfr desa/lupekn diri untuk daftr desa)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s