SELAMAT MENDUDUKI PEPERIKSAAN


Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Assalamulaikum wbt.

Rasanya belum terlambat lagi utk saya mengucapkan selamat menduduki peperiksaan kepada teman-teman dan adik-adik junior yang dikasihi sekalian.( Hehe, orang lain dah lepas dua tiga paper dah pun minggu ni, aku je yang belum lps2 lagi)

Saat ini pasti ramai yg sedang struggle di sana sini, di bilik, di library, di cafe, di surau, di PI dan di mana saja ada ruang utk belajar selagi otak mereka comfortable.Jadi satu peringatan buat teman2 dan kpd tuan yang sedang menulis sendiri, ” Jangan sesekali mengabaikan kualiti ibadah rutin anda walaupun dalam super kalut mana anda sdg struggle stadi “.

Cukup mengecewakan dan sukar diterima akal jika ada yang memberikan alasan utk meninggalkan solat berjemaah, atau terlalu berkira utk menghadiri majlis ilmu walaupun sekejap dgn hanya bersebabkan nak spend masa yang lebih on study.Erk, tiba2 time macam tu la nak jadi rajin stadinya walhal sebelum2 ni tak macam tu pun.

Teman-teman,
Letakkanlah motivasi tinggi dalam apa saja tindakan anda yang ke arah mencapai redha ALLAH.
Musim exam ni la ALLAH beri kita peluang utk lebih banyak muhasabah diri.

Last but not least, semoga apa yang dikejar bukan lah kemahsyuran nama di dunia jika menjadi orang yang cemerlang, tetapi kejarlah apa yang dikatakan sbg REDHA ALLAH jika menjadi hambaNya yang sentiasa berusaha terbaik untukNYA.

Akhir kata, mohon maaf atas segala salah dan silap bagi yang pernah terasa hati dgn hamba.

Sekian wassalam.

p/s:
kpd shbt2 dan adik2 yang ade kehilangan pen dan pensil. bolehlah dtg berkunjung ke bilik sy utk mencari dan kenalpastinya, kerana sy ade byk koleksi/himpunan segala jenis pen pensil org yang sy kutip di dlm beg, kotak pensil, kereta, di kelas dan di surau.termasuk jugak kategory yang sy terambil mahupun kepunyaan sy sendiri yang sy ragui hak miliknya.

Maka semuanya sy himpunkan hampir nak penuh satu mug. 🙂



Dapatkan Mesej Bergambar di Sini

Advertisements