THE LAST SEMESTER


Hari ini masuk hari kedua saya ke pusat pengajian bagi semester 2 sidang ini.Memang sudah dijangka, masa akan pantas berlalu.Jadual kuliah dan assignment baru bagi kos design sudah diterima semalam.FYP diteruskan bagi yang sudah bermula.Maka bercaturlah kembali fikiran menyusun segala perjalanan hidup di atas planner yang baru saja dibeli.Kotak-kotak kosong itu sudah diisi, kembali mewarnai kehidupan.

Sejak dari semalam bertemu teman2 di skul, soalan2 berkisar tentang keputusan peperiksaan lepas basa basi menyinggah di telinga..Ada yang dalam jangkaan, dan ada yang jauh di luar jangkaan..entah kenapa kalau dah final year pun, rupanya isu result exam pun masih menarik perhatian..saya menganggap tiada siapa yang kisah dan pedulikannya.

Ya ALLAH, kuatkanlah kami di jalanMu yang penuh liku-liku dan onak duri.


Berbalik kepada tugas akademik semester ini, apa yang perlu dilakukan adalah menyiapkan FYP dengan jayanya, design dgn semangatnya dan Advanced control dgn coolnya.Pagi tadi berjaya juga sy mencuri masa dr.fernando utk berbincang bbrpa perkara tentang experiment fyp yang perlu disiapkan dalam tempoh 6 minggu ini.Akhir pertemuan , beliau tidak henti2 mengucapkan tahniah kepada saya.

Semoga semester terakhir ini, menjadi pemangkin kepada semua teman2 dan diri sendiri untuk membaiki diri dan terus maju ke depan.Saya tidak mahu lagi menjadi orang yang sering terpaku pada peristiwa semalam dan akhirnya terlupa kepada perancangannya di hadapan.

Sekian saja catatan dini hari.wasalam.

2 Responses

  1. salam…moga last sem ni dpt dimanfaatkan sbaiknye…aku rs sdey sgt nk abis ni…sdih lg ble ingtkan kwn2 kte yg lain tu…

    ni nk promote blog la ni…meh2 ke blog br sy…
    http://halwatuljannah.blogspot.com/

  2. baek,,tuan rumah dah buka pintu..maka mari serbu masuk ramai2 rumahnya.. http://halwatuljannah.blogspot.com/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: